Maintis breidt uit met een Maintis Controller

Evenementen

Geen aankomende evenementen.

Wij zijn gestart met een test bij een van onze klanten om via een modbuskoppeling de data van een airco unit in Maintis te laden. Dit verwezenlijken wij doormiddel van de Maintis Controller.

We slaan hiermee 3 vliegen in 1 klap.

1. De installateur kan nu op afstand via het Maintis Portal de airco unit benaderen, instellingen wijzigen en eventueel storingen analyseren. Het komt regelmatig voor dat de installateur na een moeizaam toegangstraject slechts 5 minuten werk moet verrichten. Dit is nu verleden tijd, doordat via het Maintis Portal diagnoses kunnen worden gesteld en bepaalde verstoringen kunnen worden verholpen. Hierdoor wordt tijd bespaard en wordt de serviceverlening verhoogd.

2. Via de Maintis Controller wordt de data van de airco units gepusht naar het Maintis Portal. Omdat alle gegevens worden opgeslagen zijn we in staat om binnen het Maintis Portal door middel van algoritmes het onderhoud te voorspellen, dit wordt ook wel Predictive Maintenance genoemd. Wij ondersteunen hiermee de installateur bij het kiezen van zijn onderhoudsstrategie. De data die is ontstaan wordt mede gebruikt om het meerjaren vervangingsplan dynamisch te vullen.

3. Door de lage kosten van de Maintis Controller wordt het ook interessant om zelf airco units te monitoren. Eén van de struikelblokken voor het verzamelen van data is de kostprijs. Door het gebruik van de Maintis Controller elimineren we de dit struikelblok.

De klant waarbij het prototype draait, heeft een groot aantal (500+) airco units staan. Door de Maintis Controller wordt op het correctief onderhoud bespaard en zal het systeem zich snel terug verdienen.

De Maintis Controller is het begin naar meerdere koppelingen van diverse machines.